Voor de kinderen

OPGELET – Voor vele van onderstaande activiteiten dient u tijdig tickets te bestellen!!
Eenvoudig bestellen kan je hier.

Ardales National Park (25km): Wandelen of watersporten aan de mooie meren van Guadalhorce, je kan hier diverse watersporten uitoefenen zoals kayakken, kano varen, waterfietsen of paddle surfen. Er is tevens een speeltuin en een waterspeeltuin.
Aan de kant van het meer bij het restaurant El Kiosko kan je ook heerlijk zwemmen.

Lobo park (31km): Wolvenpark dat onder begeleiding bezocht kan worden met een Engelstalige gids. Hier kan u de wolven observeren en krijgt u inzicht in de dynamiek van een roedel wolven, één van de meest sociale en teamgerichte dieren op de planeet.
Gelegen in het hart van Andalusië vlakbij Antequera op een gebied van ca. 400.000m².

Aqualand Torremolinos (45km): Groot gezinsvriendelijk waterpark met veel glijbanen, stroomversnellingen en surfstrand met golfgenerator.

Crocodile Park Torremolinos (45km): Zij hebben meer dan 200 krokodillen; je kan er genieten van de krokodillenshows en prachtige tentoonstellingen. Daarnaast kun je zelf een babykrokodil vangen en ermee op de foto. Ook kan je er de grootste krokodil van Europa zien: Big Daddy. Er zijn natuurlijk niet alleen krokodillen maar ook andere dieren zoals schildpadden, struisvogels en vele andere soorten vogels.

Teleférico de Benalmádena (50km): De Teleférico de Benalmádena is een kabelbaan die je van Arroyo de la Miel naar de top van Monte Calamorro brengt. De kabelbaan is meer dan 5km lang en je doet er ongeveer 10 minuten over om boven te komen. Met een hoogteverschil van 700 meter is het zicht bovenaan prachtig. Op klare dagen kan je Afrika zien liggen en in de zomer krijg je er nog een gratis valkenshow bij.

Sea Life Benalmádena (50km): Verken de wonderen van de onderwaterwereld in dit fantastische aquarium met de grootste collectie zeepaardjes van de Costa del Sol, zeeschildpadden, vele prachtig gekleurde vissen en zoveel meer…

Tivoli World Benalmádena (50km): Themapark met spannende attracties en kinderattracties, regelmatig shows en ’s avonds tuinverlichting.

Selwo Marina Park Benalmádena (52km): Dit park heeft 4 gebieden; ‘Antillas’, ‘Las Hondonada’, ‘Amazonia’ en ‘Isla de Hielo’. ‘Antillas’ is waar de dolfijnen en zeeleeuwen zwembaden zijn gevestigd. Er zijn 4 grote zwembaden, waarvan er drie de thuisbasis zijn van hun drie tuimelaars, en de laatste wordt gebruikt voor interactieve programma’s zoals zwemmen met een Zeeleeuw. Het belangrijkste grote zwembad (de ‘Show Pool’) wordt gebruikt door zowel de dolfijnen en zeeleeuwen tijdens de shows. ‘Las Hondonada’ is het gebied waarin de vogel -en slangen shows plaatsvinden. Er zijn ook volières met papegaaien te zien. ‘Amazonia’ is een klein overdekt gebied met tank van slangen, hagedissen, vissen, kaaimannen en anderen. ‘Isla de Hielo’ vertaalt ‘Island of Ice’, is de thuisbasis van hun pinguïns.

Vlindertuin van Benalmádena (58km): In dit park, Mariposario de Benalmádena, kan je meer dan 1.500 vlinders uit tropische gebieden over de hele wereld vrij zien vliegen. Hun levensduur is slechts 2-3 weken, waardoor je vaak nieuwe soorten zal vinden bij elk bezoek.
Zij exposeren meer dan 150 verschillende soorten het hele jaar door.

Bioparc Fuengirola (63km): Dierentuin met natuurgetrouwe behuizingen en volières, een nagebouwde jungle en een speeltuin voor kinderen.

Reservatauro Ronda (65km): Bezoek een Andalusische boerderij voor stieren en paarden met toegang tot de Reservatauro Ronda nabij Ronda. Deze ranch is een UNESCO-biosfeerreservaat, en hier kan je deelnemen aan een rondleiding om de stieren en Spaanse paarden te zien die hier worden gefokt en verzorgd. Kom meer te weten over stierengevechten, bekijk de stieren en paarden die vrij rondlopen in de weilanden, leer hoe ze zijn geselecteerd en gefokt en hoe stierenvechters worden getraind.

Selwo Avonturenpark Estepona (76km): Selwo Aventura is een perfecte mix van dierentuin en pretpark. Het is één van de favoriete dagtrips voor families aan de Costa del Sol.