Cultuur en shopping

Een sterke aanrader is een bezoekje brengen aan de ‘pueblos blancos’, de typische witte dorpjes waar Andalusië om bekend staat en waar soms de tijd gewoon even is blijven stilstaan. Hier kan u de typische Andalusische sfeer opsnuiven, genieten van de cultuur, leuke winkeltjes en terrasjes. Àlora, Coín, Antequera, Frigiliana, Mijas en Nerja zijn maar enkele voorbeelden van de vele gezellige witte dorpjes in de streek.

Álora (2km)
Álora ligt in de provincie Málaga, in het bergachtige achterland van de Costa del Sol. In het kleine stadje kunt u heerlijk ontspannen van de drukte aan de kust. Het kleine stadje Álora met z’n 13.000 inwoners ligt ongeveer 40 kilometer ten noordwesten van de kust en de hoofdstad Málaga en slechts 12 km ten zuiden van El Chorro.
Het is een prachtig authentiek bergdorp, een typische ‘pueblo blanco’, nabij het schitterende natuurgebied El Chorro en omringt door allerlei andere prachtige Middeleeuwse stadjes, zoals Antequera, Almongia en Ronda.
Álora is een typisch binnenlands, Andalusisch bergstadje met Fenicische, Romeinse en Moorse roots. Dit stadje heeft een zeer belangrijk en rijkelijk verleden.
Álora is tevens geliefd vanwege het aangename klimaat dat vooral wordt veroorzaakt door de beschutting van de bergen. In tegenstelling tot de kustvlakte is het achterland van de provincie Málaga altijd bergachtig. Àlora ligt op een hoogte van 220m boven de zeespiegel, werkelijk een pareltje in Andalusië!


Coín (25km)
Coín is ook zo’n mooie pueblo blanco met verschillende bezienswaardigheden.
Vlakbij Coín is er tevens een winkelcentrum (La Trocha) met een grote Supercor die zowat alles wat nodig kan zijn aanbiedt, met een groot bioscoopcomplex en volop parkeergelegenheid. Tevens is dit stadje ook een uitstekend uitgangspunt voor allerlei activiteiten.Antequera (40km)
Wondermooie stad aan de voet van de Sierra del Torcal.
Hier heeft u zicht op de Peña de los Enamorados (Rots der Geliefden).
Antequera is perfect te combineren met een wandeling in El Torcal.

Málaga (47km)
De geboortestad van Pablo Picasso, een prachtige stad die in opkomst is en die je zeker niet mag missen! Hier vind je diverse musea, strand, barretjes, parken en winkels.
Je kan Málaga ook verkennen per fiets of segway.
Shop till you drop in het nieuwe Luxe Plaza Mayor shopping center.
Voor meer informatie en nieuwtjes over Málaga, neem zeker eens een kijkje bij Beleef Malaga!

Benalmádena (48km)
Met zijn negen kilometer aan gouden zandstranden en een prachtige jachthaven, is dit een van plaatsen waar het allemaal “gebeurt” langs de Spaanse kust.
De jachthaven werd uitgeroepen tot de beste in de wereld in 1995 en 1998. Vandaag de dag kan het de strijd met het chique Puerto Banus bij Marbella nog goed aan.
Benalmádena Pueblo (het dorp), op bijna 300 meter boven de zeespiegel, heeft veel van haar oorspronkelijke charme met smalle, steile straatjes en witgekalkte huizen behouden, die zo kenmerkend zijn voor de traditionele Andalusische dorpen. U ziet er de overblijfselen van oude beschavingen, zoals de Feniciërs, Carthagers, Grieken, Romeinen en Arabieren, die hun stempel hebben gedrukt op deze omgeving.

Marbella (55km)
Wanneer u Marbella hoort, denkt u waarschijnlijk aan exclusieve jachten, dure winkels en een mondaine boulevard.
Maar Marbella heeft ook een prachtig oud centrum waar u het sinaasappelpleintje kan terugvinden.
Als u toch in Marbella bent, ga dan ook even langs Puerto Banus waar u kan lunchen op het strand of gewoon kijken naar de luxejachten.

Ronda (74km)
Ronda is een witte Andalusische stad die gebouwd werd boven op een rots, uiteraard met de bedoeling zich te verdedigen.
Het wordt gezien als één van de mooiste stadjes van Andalusië en er zijn dus ook heel wat bezienswaardigheden te vinden.

Torre del Mar (81km)
Moderne, gezellige badplaats met een strand van 4km tot aan het haventje van Caleta de Vélez.
Voor een typische stranddag aan de Costa del Sol.
U zal de kinderen ook een plezier doen met een bezoek aan Aquapark Aquavelis.

Vélez Malaga (84km)
Hoofdplaats van de Axarquía, waar de kerk tevens een museum is over de betekenis van Semana Santa (Goede week, de week voor Pasen).
Op de Avenida Vivar Téllez kan u een bezoekje brengen aan de grote overdekte markt.Nerja (100km)
Nerja staat bekend om zijn gezellige centrum, de vele stranden, het heerlijke eten en de bezienswaardigheden welke zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen, zoals het Balcón de Europa. Als je in deze kustplaats verblijft zul je merken dat het veel te bieden heeft. Of je nu van cultuur houdt of gewoon lekker op het strand wil liggen, het kan allemaal. Ook de nabij gelegen grotten, Cuevas de Nerja zijn zeker de moeite!
Perfect te combineren met een bezoek aan Frigliana.Frigliana (105km)
Frigiliana is ongetwijfeld het mooiste en meest charmante witte dorp van La Axarquía.
Net boven Nerja met schitterende vergezichten, gezellige straatjes, winkeltjes en terrasjes om tot in de late uurtjes te genieten. Het oude Moorse stadscentrum van Frigiliana, ook wel bekend als de Barribarto, neemt je mee terug in een tijd waarin de Moren hier de scepter zwaaide. Het wordt beschouwd als één van de best bewaard gebleven historische stadscentra in de provincie Málaga en hierdoor werd het in 2014 officieel benoemd tot nationaal erfgoed en bekroond met de titel Conjunto Histórico-Artístico. Er is ook een Archeologisch Museum en de botanische tuin van Santa Flora die je zeker gezien moet hebben!Granada (157km)
Granada is sterk beïnvloed geweest door de Moorse bezettingen die meer dan 700 jaar heeft geduurd.
Dit heeft er voor gezorgd dat Granada een unieke stad is in Spanje met het mooie Alhambra (kaartjes van tevoren te reserveren).
Granada heeft ontelbare mooie pleinen, historische wijken, pittoreske hoekjes en een unieke natuur.
Het is droom en werkelijkheid tegelijk aan de voet van het gebergte Sierra Nevada.

Sevilla (175km)
Na de Sint Pieter kerk in Vaticaanstad en de St Paul’s Cathedral in Londen is de kathedraal en de Giralda toren van Sevilla de op 2 na grootste kathedraal ter wereld. Naar verluidt zouden hier de beroemde Ferdinand de Heilige, Alfons de Wijze en Christoffel Columbus begraven liggen. Aarzel niet de steile helling te beklimmen en een adembenemend uitzicht over Sevilla te aanschouwen!
Real Alcázar is dé toeristische trekpleister van Sevilla. In dit indrukwekkend koninklijk paleis volgt de ene adembenemende patio de andere op. Aanschouw prachtige kunstwerken en laat je met verstomming slaan door de Moorse mudéjar stijl. Dit monument staat op de Werelderfgoed lijst van UNESCO en zo zijn er nog tal van bezienswaardigheden te bewonderen in deze stad.Córdoba (185km)
Dit is de hoofdplaats van de gelijknamige provincie en tevens de warmste stad van Europa.
De Mezquita kathedraal die oorspronkelijk een moskee was, is één van de belangrijkste monumenten van Spanje.
De joodse wijk (la judería) is de meest sfeervolle pittoreske wijk.
Tijdens de Feria de Cordóba kan u mee feesten op het ritme van flamenco muziek, tapas en een drankje in de laatste week van mei (23 May – 30 May 2020).

Cadíz (208km)
Om de Cubaanse sfeer te proeven, hoef je niet ver te reizen. De Zuid-Spaanse havenstad Cádiz lijkt namelijk erg veel op Havana dankzij een vroegere zeeverbinding tussen beide steden. In deze stad, dat bekend staat om haar vrolijke inwoners, kan je genieten op het zand van Playa de la Victoria of loop naar Plaza de la Catedral, waar je de bekendste bezienswaardigheid van Cádiz kan bekijken: de kathedraal met haar gouden koepel.