Culinair genot

Wat is er leuker dan op vakantie ook de tijd te hebben om jezelf culinair te laten verwennen?
Het zuiden van Spanje staat gekend om z’n heerlijke gastronomie; hieronder een kleine greep uit de vele lekkere Spaanse tapas & gerechten –


Paella is uiteraard één van de bekendste Spaanse toppers die je hier kan vinden in alle mogelijke variaties met groenten, vis en/of vlees..niet te missen!


Scampi pil pil (ook wel de sissende garnalen genoemd) is een typisch zuid Spaans gerechtje, dat je hier in elk restaurant of chiringuito op de kaart kan vinden en zorgt voor een echt vakantiegevoel! Heerlijk smaakvol en een vers stukje brood om in de saus te dippen mag niet ontbreken. Ideaal als voorgerechtje, tapa of lunch.


Croquetas…deze lekkere kroketjes kunnen gevuld zijn met heel uiteenlopende ingrediënten, van ham of vis tot champignons of kaas zoals manchego.


Patatas bravas, overheerlijke gefrituurde (of in de oven bereide) aardappelblokjes met een (meestal) pikant tomatensausje en/of knoflooksaus.


Manchegokaas, deze Spaanse kaas wordt gemaakt van schapenmelk en mag zeker niet ontbreken op een tapasbordje!


Empenada’s, Spaanse deegwaren gevuld met bijvoorbeeld vlees of vis. De hapjes worden gefrituurd of in de oven gebakken. Natuurlijk heb je ook vegetarische mogelijkheden.


Spaanse tortilla is een omelet gemaakt van eieren, aardappels en olijfolie. Dat is het gerecht in zijn puurste vorm. Deze wordt gewoonlijk bereid met tal van andere ingrediënten er nog bij gevoegd.


Albondigas, balletjes in tomatensaus op z’n Spaans. Meestal hebben ze een pikante toets doordat er rode peper in de saus zit. Heerlijk!


Churros – Deze heerlijke deegwaren worden ook wel eens de Spaanse donuts genoemd. Je hebt ze in allerlei vormen en maten en ook de toppings kunnen enorm verschillen. Een zalig dessert!

Al deze heerlijke gerechten en nog veel meer kan u smaken in de talrijke gezellige restaurants in en rondom Álora en Málaga!
Wij bieden op de B&B tevens een variëteit aan van deze gerechten uit de Spaanse keuken alsook uit de Wereldkeuken en organiseren ’s avonds ook regelmatig BBQ of Brazilian BBQ.Sabroso!