Zomerklaar

Het is weer tijd voor een nieuw blogje, het kriebelde al een tijdje maar we zijn vooral bezig geweest met genieten van bezoekjes, zelf nog nieuwe plekjes ontdekken en onze B&B zomerklaar te maken. 

Mijn zusje en schoonbroer zijn weer op bezoek geweest, David zijn ouders komen al voor de derde keer naar ons Álora en voelen zich hier meer en meer thuis en voor het eerst is mijn mama hier ook geweest. Het is toch plezant om te laten zien waar je al die tijd zo hard aan gewerkt hebt. We hebben ook enkele Spaanse gasten mogen ontvangen en dan weet je weer waarom het zo leuk is om uiteindelijk vreemde mensen te kunnen ontvangen waar je toch echt heel leuke gesprekken mee kunt hebben.
Elke keer opnieuw zijn de reacties heel positief en dat maakt dat we echt uitkijken naar de zomer die ondertussen al goed gevuld is, elke boeking is anders en elk gezin is anders.
Elke keer blijft het spannend en blijkt dat ik me teveel zorgen maak want bij de eerste kennismaking valt telkens alle stress weg en zie je de mensen genieten van het plekje in Spanje waar wij voor gevallen zijn. 

Vorige zomer hebben we maar voor een korte periode gasten kunnen ontvangen en dat was dan ook nog in ‘Corona’ omstandigheden die voor iedereen nieuw waren en toch bleek het mee te vallen maar het toerisme heeft harde klappen gekregen want ik ben regelmatig naar België blijven vliegen en dat lijkt een hele administratie mee te brengen alhoewel het in de realiteit echt wel meevalt maar het is begrijpelijk dat het mensen afschrikt.
Maar er komt een nieuwe start nu in de zomer van 2021 doordat de vaccinaties echt goed op gang zijn gekomen en er terug nieuwe mogelijkheden zijn.
De mens is en blijft een sociaal iemand dus willen we tijd met de mensen die we graag zien en dan ook nog het liefst met het zonnetje erbij.
We merken dat ook aan de boekingen dat er meer in groep van 6 tot 8 geboekt wordt deze zomer terwijl er vanaf september, oktober terug koppeltjes boeken dus al onze aanpassingen zullen hun vruchten afwerpen en zo zijn we voorzien op elke situatie en kunnen we rekening houden met de wensen van elke gast.  

Vandaag ook net het goede nieuws vernomen dat er vanaf volgende week geen mondkapjesplicht meer is in Spanje en dat is maar goed ook want met dit warme weer toch maar liever zonder hoor. Waarschijnlijk moeten we ook weer afkicken van de coronamaatreglen en zullen we stap voor stap teruggaan naar ons oude leven,  ondertussen is iedereen het zo gewoon geworden om afstand te houden van vreemden maar wees nu eerlijk binnen onze eigen bubbel en vriendenkring hebben we ons toch snel aangepast.

De laatste dagen van juni komen eraan en ook het besef dat en een drukke periode voor de deur staat dus nog even extra tijd voor familie en vrienden en dan vliegen we er volle bak in. We hopen en duimen ook voor de collega B&B’ers, die ondertussen echte vrienden zijn geworden, dat we een mooie zomer tegemoet gaan!

Vorige week nog met onze buren een minivakantie gehad in Tarifa, dat was top en wat een leuk stadje! Nu weten we ook weer dat we onze gasten echt kunnen aanraden er naartoe te gaan want het is de moeite waard!

David is van werk veranderd en werkt nu in de vastgoedsector wat maakt dat hij terug een nieuwe uitdaging heeft waar hij zich helemaal in kan geven en toch tijd blijft hebben voor de B&B. Als we iets geleerd hebben van deze coronaperiode is dat we flexibel zijn wanneer het echt moet.
Het huwelijk van Debby en Maxim werd uitgesteld maar nu in juli lijkt het toch echt te gaan gebeuren en maar goed ook dat ze zo flexibel waren want nu gaan ze er echt een topdag van kunnen maken met hun familie en vrienden erbij.
Regelmatig krijg ik de vraag of ik blij ben dat ik de stap heb gezet en dan moet ik het antwoord schuldig blijven want we hebben nog steeds niet kunnen doen waar we voor gekomen zijn maar ik weet wel dat ik België altijd zal blijven missen omdat mijn kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden daar zijn maar dat ik het toch al heel erg zou vinden om dit levensritme te moeten opgeven.
Morgen mijn koffertje maken voor nog een bezoekje aan België en wat knuffeltijd met Arthur en Emile te hebben want wat groeien ze snel!
Sinds ik hier ben weet ik dat ik altijd zal leven tussen twee werelden maar dat het ok is om het beste uit de twee te halen en dat het mij heel veel plezier doet om hen even mee te nemen in mijn nieuwe wereld.

Stay safe and start traveling!