Een hoopvol nieuw jaar

Eerst en vooral willen we iedereen een heel gelukkig en gezond 2021 toewensen!

Ondertussen zijn we bijna half januari en al 10 maanden onze vrijheid kwijt, een hele tijd waar onzekerheid de hoofdrol speelt maar die we met de nodige veerkracht toch doorstaan.

Het leven gaat in Spanje zijn gangetje en je kan hier met de nodige aandacht voor de opgelegde beperkingen nog wel een terrasje doen, op restaurant gaan, een mooie wandeling maken langs de kust,… dus dan zal je zeggen dat we niet mogen klagen en dat doen we zeker niet maar waarvoor we naar hier gekomen zijn hebben we nog niet kunnen doen. Of toch maar heel beperkt, we zijn welgeteld 2,5 maand open geweest in ons eerste jaar…

Het gemis van de kinderen, kleinkind en familie wordt groter nu maar ondanks de pandemie lukt het gelukkig nog wel om naar België te vliegen. De laatste week merken we dat er toch voorzichtig terug plannen worden gemaakt voor de zomervakantie en zijn er een paar boekingen binnengekomen. Er zijn ook nog verschillende boekingen van vorig jaar die hun vakantie in het water zagen vallen en die staan allemaal te popelen om te komen maar zoals we er nu voor staan met de pandemie zal het steeds afwachten worden tot de laatste moment.

Elke verandering brengt nieuwe dingen mee en gelukkig hebben we hier in Álora een leuke vriendenkring waar echt op kunnen rekenen en dat maakt het ook net iets gemakkelijker.
Exact een jaar geleden begonnen we de verhuisdozen in te pakken en wisten we nog niet wat ons te wachten stond, een nieuw avontuur met ups-and-downs hadden we verwacht maar dat de wereld ging getroffen worden door een levensgevaarlijk virus dat had niemand verwacht dus moeten we roeien met de riemen die we hebben en er het beste van maken.

Elke sector werd zwaar getroffen maar de negativiteit tegenover reizen krijgt nu weer de bovenhand. Ik ben de afgelopen 10 maanden 5 keer naar België gevlogen met verschillende maatschappijen en dat verliep elke keer heel vlot. Natuurlijk moet je je aan de opgelegde regels houden en met het thuisfront goede afspraken maken maar met een beetje goede wil kom je echt heel ver.  Gelukkig hebben we geleerd ons niet te snel zorgen te maken want morgen kan het anders zijn.  We blijven hoopvol naar het komende voorjaar en zomer toe en hopen heel hard dat we terug gasten kunnen ontvangen en hen een onbezorgde vakantie kunnen bezorgen. 

Maar nu eerst aftellen naar de geboorte van mijn tweede kleinzoon en omdat ik dat zeker niet wil missen vertrek ik goed op tijd naar België en zal ik in quarataine gaan want er zijn nu eenmaal momenten in het leven die nooit meer terugkomen.

Lieve mensen, hou de moed erin en blijf met de kleine dingetjes een groot verschil maken voor elkaar!