Veilig onder de zon in de herfstvakantie

Wanneer ik dit blogje schrijf zijn we begin oktober, een periode waar we nog elke dag volop kunnen genieten van het zonnetje.  Een periode wanneer veel mensen graag een vakantie boeken naar Spanje om de batterijen nog even op te laden voor de donkere koude maanden zich aandienen in België.

Ondertussen kunnen we terugkijken op een zomer die heel anders is verlopen dan we ooit voor mogelijk hadden kunnen houden.  Na een periode waarin het virus leek getemd te zijn, blijkt het nu in België en Nederland weer in alle hevigheid toe te slaan. De volgende reeks boekingen werden weer verzet en zelfs gasten die al tot 3x toe hun vakantie hebben verschoven zien hun vakantie weer in het water vallen. Wij kunnen hier in Andalusië een veilige vakantie aanbieden maar werkgevers zijn bang dat het virus naar hun bedrijf wordt gebracht zodat veel mensen een verbod krijgen om naar Spanje af te reizen.

Gelukkig zijn er in juli en augustus toch nog enkele reservaties kunnen doorgaan en hebben we hier veel blije gezichten gezien in onze B&B. Een familie met kinderen zijn 2 weken bij ons verbleven en genoten van de tijd die ze samen hadden, mijn jongste zoon en zijn vriendin zijn er ook eindelijk geraakt, een goede vriend van ons met zijn zoontje…  het deed ook echt goed om hun onze nieuwe omgeving te kunnen laten zien want ondertussen wonen we hier meer dan 7 maanden en hoe hard je ook geniet van alles wat Spanje te bieden heeft, je kinderen mis je altijd. We hebben nog enkele koppels ontvangen en hoe verschillend hun manier van op vakantie gaan ook is, we zagen ze ieders op hun manier genieten, of het nu ’s avonds met een gin-tonic naar de sterren kijken was of gewoon uit eten gaan en nog wat in het zwembad hangen, het geeft zoveel voldoening om de mensen te zien genieten van de rust die ze naar eigen zeggen hier vinden!

Heel spontaan hebben de B&B’s uit Álora zich verenigd en zijn er mooie vriendschappen ontstaan, leuk te weten dat je er niet alleen voorstaat en dat je ervaringen en ideeën kan delen met anderen die in hetzelfde schuitje zitten.  Mijn 50ste verjaardag werd een verjaardag om nooit meer te vergeten, een verjaardag die ik stilletjes voorbij wou laten gaan is door veel onverwachte verrassingen een fantastische verjaardag geworden.  Mijn zusje en haar partner hun trouw stond gepland op 10 oktober hier in Spanje en is eveneens voor onbepaalde tijd uitgesteld. Wat een mooi feest had moeten worden is nu een ‘niet getrouwd reisje’ geworden en ze nemen een maandje de tijd bij ons om te bekomen van alle coronastress.

Ondertussen komt de herfstvakantie eraan en hopen we toch dat er nog mensen een reisje gaan boeken, er mag gevlogen worden en mits een zelfevaluatieformulier is er geen quarataine nodig bij terugkeer als je op onze locatie verblijft. We zijn ervan overtuigd dat je veilig kan reizen en dat het niet uitmaakt waar je bent maar wat je doet.  We leven nu in een tijd waar we zelf de verantwoordelijkheid moeten nemen om de mensen rond ons te beschermen en er is een groot verschil tussen gaan feesten en nachtclubs bezoeken of een vakantie waar je de natuur opzoekt en gewoon de kleinere dorpen gaat bezoeken en rondtoert om de omgeving te verkennen.

Lieve mensen hou het veilig en we hopen jullie snel gezond en wel te zien!