Eindelijk is het aan ons!

Na een bizarre periode van beangstigende maar ook tegenstrijdige en verwarrende berichtgevingen, lockdowns en andere onprettige dingen die de wereld tot stilstand heeft doen komen, zagen we stilaan weer wat meer beweging en leven op straat nadat de virusuitbraken tot accepteerbare waarden zijn gereduceerd. Onze opstart in april volledig gemist hierdoor en een regen van herboekingen voor reservaties in april en mei moeten incasseren omdat de mensen niet meer tot bij ons geraakten. Gelukkig geen annulaties; er was heel veel begrip voor de situatie wat ons ook de goede moed bleef behouden. We waren heel gemotiveerd om deze droom tot werkelijkheid te maken, dat zelfs deze wereldcrisis ons niet zou stoppen. Maar het is toch wel heel bemoedigend en hartverwarmend om dan te vernemen dat onze gasten zeker willen komen van zodra het wel weer kan!
We spreken nu begin juni 2020 wanneer de luchtvaartmaatschappijen hun ijzeren vogels weer van stal halen en vliegklaar maken. De eerste weken is er een heel beperkt en onregelmatig vluchtschema maar er wordt tenminste weer gevlogen! Ook de grenzen gaan weer open en stap voor stap herstelt de dagelijkse gang van zaken zich. Katja ziet ook haar kans om eindelijk nog eens naar haar kinderen, familie en vrienden te kunnen gaan in België na meer dan 3 maanden.

Daarna is het eindelijk aan ons! Onze eerste gasten bieden zich aan begin juli en dat doet echt deugd! Eindelijk kunnen we starten waar we nu zolang op gewacht hebben, eindelijk kunnen we mensen een zorgeloze vakantie gaan aanbieden hier in het veilige binnenland.
Het wordt dan ook een fantastische ervaring en we krijgen er alleen maar meer zin in!
Enkele weken later hebben we onze volgende gasten, een goede vriendin van Katja met haar dochter, wat ook weer een onvergetelijke herinnering wordt! Ze beleven hier een geweldige tijd en wij kunnen daar alleen maar van genieten!

Ondertussen wordt de wereld weer onrustig en komt het virusverhaal weer opzetten. Er is sprake van een 2e golf die uitbreekt, de massamedia die steeds meer op sensatie belust is, gaat hier dan ook lustig op los en maakt daarbij natuurlijk een heel groot deel van de mensen weerom bang. Het gevolg is dat we weer herboekingen en nu ook annulaties te verwerken krijgen.
Maar bij ons is het code groen, hier is werkelijk niets aan de hand. De berichten uit België en Nederland zijn zeer negatief en vaak niet helemaal correct. Hier wordt dan ook door verschillende partijen hard op ingegaan, wat gelukkig toch enig effect heeft. Maar voor velen is het al te laat, de mensen zijn bang gemaakt en plannen dit jaar geen verlof meer of enkel een klein verlof in eigen land.
Gelukkig kregen we ook nog enkele telefoontjes van mensen die hier al in Spanje op rondreis waren en nog een plaatsje zochten om te kunnen verblijven. Dat was dan ook geen probleem en zij hebben zich hier naar eigen zeggen super geamuseerd, zowel de volwassenen als de kinderen hebben echt genoten van de tijd die ze bij ons hebben doorgebracht. En wij ook, het waren stuk voor stuk fantastische mensen! En het was dan ook heel fijn om in hun reactie in het Gastenboek te lezen dat ze zich hier ook echt thuis voelen. Daar doen we het nu nét voor! Dat geeft ons zoveel voldoening, onbeschrijfelijk!

Ondanks deze onrustige tijden (waarbij wij nog steeds in een gebied zitten met code groen nota bene), zijn er dus toch mensen die zich niet te snel bang laten maken. Wij zijn natuurlijk ook een veilige oplossing voor de mensen die op vakantie willen gaan; ver weg van de massa, kleinschalig, hygiënisch en voorzien op het houden van afstand, iedereen kan hier rustig genieten in z’n eigen bubbel.

We verwachten dit weekend alweer twee koppels met ieder twee kinderen, dus het wordt weer full house! Als zij een week later vertrekken, komt er nog een familie hier naartoe om vakantie te vieren. Dus we blijven mooi aan de gang en dat stemt ons wel gerust.
Nu is het alleen nog te hopen dat het virusverhaal weldra tot een einde komt en dat er niet te veel (onnodige) angst meer wordt gezaaid om te reizen want het is hier uiteindelijk veiliger dan in België of Nederland. Daar hebben ze getracht om hun eigen economie te redden door de mensen bang te maken en in eigen land op vakantie te laten gaan, met als resultaat dat er veel te veel mensen dicht bij elkaar zijn gekomen met alle gevolgen en risico’s vandien. Hier op onze berg is veel ruimte en natuur met een zalig klimaat, we kunnen het alleen maar aanraden!

Muchos gracias todos y hasta luego!