De wolken klaren op

Na zo’n lange tijd de strikte lockdown regels te volgen, komt er eindelijk weer wat ruimte voor vrijheid. De donkere wolken die de corona pandemie met zich meebracht, beginnen op te klaren en maken plaats voor de zon, we kunnen voorzichtig weer een uitstapje gaan maken!

Aan zon zelf is er natuurlijk nooit echt een gebrek geweest hier, behalve dan dat we net de natste periode ooit in Andalusië achter de rug hebben. Dit gebied heeft meer dan 300 dagen zon per jaar en van de overige 64 of 65 dagen hebben we er nu vast al meer dan 50 gehad dus het ziet er wel heel goed uit voor de rest van het jaar! Ook dat stemt ons goedgezind natuurlijk want het minder goede weer van de voorbije weken maakte de lockdown alleen maar zwaarder.
Hoe fijn is het om weer zoveel zon te hebben en de vogeltjes het beste van hun kunnen te horen!

We maken nu terug wekelijks enkele uitstapjes en sinds deze week zijn we ook naar Fase 2 gegaan, wat weer wat meer speling geeft op verschillende activiteiten. Weliswaar nog steeds met de nodige voorzorgsmaatregelen maar het doet toch deugd om er weer op uit te kunnen in deze prachtige streek!

Daar komt nog eens bij dat Álora aanstaande dinsdag 2 juni wordt uitgeroepen tot toeristische gemeente van Andalusië!

Hierbij moet de gemeente bevestigen dat ze een gemeentelijk toeristisch kwaliteitsplan heeft en een consistent aanbod dat is gebaseerd op erfgoed, natuurlijke, culturele, etnografische, sport- of vrijetijdsbronnen en dat ze een minimale infrastructuur heeft om haar bezoekers te bedienen. En dat alles is hier zeker aanwezig dus dat is heel goed nieuws want het zal dus ook de kwaliteit van het verblijf van onze gasten nog eens extra versterken.

Wij bieden sinds kort ook een Covid-garantie gezien de ernst van de situatie waarbij we toch voorzichtig en alert moeten blijven om onze gasten een zorgeloos en veilig verblijf te garanderen. Deze garantie omvat:

– Kleinschaligheid: wij bieden ruimte op de B&B voor maximaal 6-8 personen (ipv 10-12p).
– Veiligheid: wij voorzien naast o.a. handgels ook aparte tafels voor ontbijt en aparte ligstoelen per kamer, dagelijks ontsmet.
– Flexibiliteit: indien uw boeking niet kan doorgaan omwille van Covid-19, kan deze ten allen tijde kostenloos omgeboekt worden, onbeperkt in de tijd.
– Prijzen: onze openingspromoties (laagseizoen tarieven) zijn heel 2020 van toepassing.

Zo mag en kan ons seizoen beginnen vanaf 1 juli, we kijken er nu wel heel erg naar uit onze eerste gasten te mogen verwelkomen!

Wij zijn er klaar voor; de komende weken gaan de versoepelingen in Spanje verder tot we eind juni uit deze noodtoestand zijn en we weer volop van het leven kunnen genieten en onze gasten een welverdiende, veilige vakantie aanbieden!

Gracias y hasta pronto!