Het ‘nieuwe normaal’

Ondertussen wonen we 10 weken in onze mooie B&B hier in Spanje en geraken we gewend aan het rustigere leven. Op vrijdag 13 maart 2020 werd door de Spaanse premier Pedro Sanchez de Staat van Alarm afgekonigd daar het corona virus zich over de wereld verspreidde. De lokale politie, Guardia Civil en zelfs het leger werden ingezet om ervoor te zorgen dat de richtlijnen niet geschonden werden. Hier zitten we dan in een land waar we de taal nog niet machtig zijn en een zaak die geopend had moeten zijn. Vol enthousiasme hadden we de B&B gastenklaar gemaakt toen het noodlot toesloeg.
Gelukkig is er de digitale wereld zodat je met het thuisfront kan blijven communiceren, wat het gemis en de ongerustheid iets dragelijker maakt. Al weken kijken we uit naar het ‘nieuwe normaal’ zoals ze het noemen en komen er berichten dat ze werken aan een de-escalatieplan maar nadat er op 21 april 2020 werd besloten dat het tijd werd dat de kinderen wat meer vrijheid zouden krijgen, besloten ze ook de lockdown te verlengen tot 10 mei.
De hoop op beterschap wisselt even snel naar wanhoop dat het nog lang gaat duren. Het de-escalatieplan omvat 4 fases en eind juni zouden we dan het nieuwe normaal bereiken. Fase 0 waar we ons nu in bevinden houdt in dat je enkel naar de winkel mag, de apotheek of dokter en fase 1 start op 11 mei waanneer de kleinere zaken terug open mogen gaan, de mensen meer bewegingsvrijheid krijgen binnen hun eige provincie, een café mag aan halve bezetting zijn buitenterras openen mits respect voor social distancing en voldoende ontsmettingsgel voor de gasten.
Gisterenavond is echter het bericht gekomen dat de provicie Malaga en Granada niet mee mogen naar fase 1 omdat de cijfers nog stijgen. Het spijtige aan dit is dat wij hier in Álora weing besmettingen hebben evenals de ons omringende dorpen maar we horen bij Malaga dus de hoop om terug eens een uitstapje te maken moeten we voorlopig terug even opbergen. We wonen hier op een fantastische plek waar de schoonheid van de natuur je elke dag doet beseffen hoe dankbaar je moet zijn maar zoals een jonge moeder heel fier haar baby wil laten zien aan iedereen, willen wij dit moois delen met onze gasten.
De onzekerheid begint te knagen maar we weten dat op een dag ons geduld zal beloond worden want mensen willen nu eenmaal op reis en door het thuiszitten zal er nog een groter verlangen zijn naar ‘veilige rust’.
Ik ben ervan overtuigd dat wij hier aan onze gasten een veilige vakantie kunnen aanbieden, zelfs in het ‘nieuwe normaal’ zullen we ons over bepaalde angsten moeten overzetten want je zal altijd op de ene of andere manier in contact komen met andere mensen dat kan gewoon niet anders maar je kan wel op zoek gaan naar een manier waar je zelf u veilig bij voelt en volgens mij gaat dat niet zijn in een groot hotel waar vele nationaliteiten samenkomen.
Voor ons is het nu een groot geluk dat we met onze 3 kamers zelf zicht hebben op wie onze gasten zullen zijn en kunnen we hen een comfortabel ‘thuis’gevoel geven.
De omgeving van Álora vraagt gewoon om verkent te worden, de Caminito del Rey, kleine witte dorpjes, een quadtocht, een fikse wandeling … Allemaal activiteiten die je kan doen zonder dat je je in een mensenmassa moet begeven.
Deze zomer zal er niet uitzien zoals andere zomers maar de mensen zijn inventief en veerkrachtig dus ik hoop dat we nu weldra de kans krijgen om onze eerste gasten te kunnen ontvangen!