Het vertrek

Na een paar drukke weken in België is het zover, op vrijdag ochtend 28/02 vertrekken we definitief naar Álora. Heel dubbel gevoel want je gaat je droom achterna en je laat ook een heel stuk van je leven achter. Gelukkig hebben we 2200km te overbruggen en dat geeft ons de tijd om de vele emoties te plaatsen.
Onze eerste stop in Bordeaux is meteen een voltreffer; een goed bed en een leuke stad om ’s avonds lekker uit eten te gaan. De volgende ochtend vertrekken we richting Madrid met een korte tussenstop in het mooie Biarritz. Tijdens onze rit zien we het landschap steeds veranderen. Door het Baskenland, waar de regen ons gezelschap houdt, gaat het vlot tot in Madrid. Ons hotel gevonden en ’s avonds de stad in om in de gezellig drukke straten wat te wandelen. Toch mist deze stad de gezelligheid van Málaga…
Het volgende stuk naar Álora kan voor ons niet snel genoeg gaan, we rijden naar huis en dat voelt goed! Elke keer opnieuw blijft het landschap ons verbazen! De mooie, groene hellingen stralen een ongelofelijke rust uit.
Aangekomen boven op onze berg voelen we de energie om eraan te beginnen maar eerst nog wachten op onze verhuiswagen, wat natuurlijk niet wegneemt dat we er direct invliegen!
Interieur spulletjes kopen, ijskast vullen, schilderen,…. er is meer dan genoeg werk.
En dan is het zover; 41m³ huisraad wordt boven op onze berg geleverd en onze vertrouwde spullen uit België krijgen een plekje onder de Spaanse zon, dat voelt goed aan!
Gelukkig komt er ook hulp uit België; Kathie komt samen met onze poes aan en toch een beetje zenuwachtig laat ik haar ons project zien en ik krijg meteen van haar de bevestiging dat we op een prachtige plek gaan wonen.
Drie paar handen die de handen uit de mouwen steken verlichten het werk en vol moed beginnen we aan de inrichting, uitpakken en organiseren.
Werken gaan we nu ook altijd combineren met genieten en een avondje Málaga en Fuengirola zorgen voor de nodige ontspanning. Met spijt in ons hart nemen we afscheid van elkaar op de luchthaven maar echte vriendschap overbrugt met gemak die afstand, we zien elkaar gauw weer!
Tegelijkertijd verwelkomen we David zijn ouders en zus en het doet ons echt plezier om hen te zien genieten van ons stukje Spanje! Elke dag zien we vorderingen aan ons paradijsje en dat voelt super. Onze B&B is echt aan het transformeren in een ‘thuis’, wat we heel graag willen delen met onze familie, vrienden en gasten.
Elke dag is het een beetje zoeken naar de beste organisatie maar onze ontbijtjes buiten en rustmomentjes in het zonnetje willen we toch al niet meer missen!
David begint aan zijn nieuwe job en merkt dat van thuis uit werken heel veel voordelen heeft.
We kijken nu echt wel uit naar onze eerste gasten bij B&B Rincón del Mundo! 🙂