Een onverwachte wending

3 weken geleden vertrokken we vol goede moed en met heel veel zin om B&B Rincón del Mundo nieuw leven in te blazen.
Afscheid genomen van kinderen, kleinkind, ouders, familie en vrienden.
Een emotionele rollercoaster van jewelste maar die emoties kregen een plaats tijdens de 2200km lange rit. Met een tussenstop in Bordeaux, Biarritz en Madrid kwam Álora in zicht en met een onuitputtelijke energie hebben we de handen uit de mouwen gestoken.
Meubilair gaan kopen, decoratie, beddengoed,… Het Corona-virus was echt nog de ‘ver van mijn bed-show’. Ondertussen veranderde heel de berichtgeving rond het Corona-virus en stak er toch enige ongerustheid de kop op maar mijn vriendin die ondertussen overgevlogen was uit België was zonder problemen hier geraakt. Ondertussen werkten we verder want de opening van onze B&B is voorzien voor 2 april, boekingen komen vlot binnen en we willen klaar zijn om onze gasten optimaal te kunnen ontvangen. Hulp vanuit België komt er ook aan want David zijn ouders komen, 2 van mijn zonen komen, schoondochter,mijn kleinzoon, mama en zus … zo wordt het eerste gemis wat draaglijker en hebben we veel helpende handen. Nu zijn we 3 weken verder en sinds 13 maart is niets nog wat het was, ongerustheid is veranderd in angst, kinderen en familie kunnen niet komen en wie hier is moet nu beslissen of ze blijven of de laatste kans grijpen om terug naar huis te vliegen maar wat is het alternatief thuis …
Ondertussen is het duidelijk dat voor iedereen een zeer moeilijke periode aanbreekt, niet alleen de reissector maar elke sector gaat hier zware gevolgen van dragen.
Het is een zeer grote tegenvaller dat we voor onbepaalde tijd gesloten blijven maar gezondheid primeert altijd! We merken dat Spanje grote inspanningen doet om dit virus te bestrijden en hopelijk gaan de mensen hun ogen open en ziet iedereen in de we allemaal een verantwoordelijkheid hebben; hou u aan de regels en neem geen risico.
Wat allemaal vanzelfsprekend was is dat niet meer, zelfs een bezoek aan de supermarkt neemt onwerkelijke proporties aan, lege rekken voelen raar aan… We mogen niet hamsteren maar ik voel toch dat ik voorbereid wil zijn dus als we naar de supermarkt gaan zullen we ons ook voor een aantal dagen voorzien.
De vliegtuigen blijven hier in Málaga intussen aankomen, elk vliegtuig voelt als een bedreiging en de lockdown voelt als een bevrijding want dit moet stoppen.
Ondertussen gebruiken we deze tijd om alles klaar te maken voor onze eerste gasten en kunnen we op ons domein mooie wandelingen maken want de natuur is nu echt op zijn mooist; de bloesems verzachten de werkelijkheid en we hopen elke dag dat iedereen gezond blijft!

Lieve mensen allemaal, hou het veilig en hopelijk kunnen we snel onze deuren openen voor onze gasten wanneer alles terug veilig is!

Veel moed en stay safe!
Katja en David