Andalusië in februari

Onze eerste kennismaking met Andalusië in februari!
Wat een meevaller, 6 dagen zon en de energieboost is direct voelbaar! Maar we hebben veel werk te doen en zijn hier met een doel.
Geland in Málaga gaan we direct naar Álora, spannend want we gaan voor het eerst in ons eigen huis logeren. Het landschap blijft ons verbazen, zeker nu de natuur terug tot leven komt, alles in bloei en groene landschappen. Wat zijn wij toch gelukzakken dat we hier kunnen komen wonen en werken!
De rit naar boven blijft spannend en daar ligt ze dan, temidden van al dit moois, “onze B&B”.
Silvie en Lars, de vorige uitbaters, wachten ons op en we krijgen de laatste briefing voordat we besluiten een tapa te gaan eten in het dorp, Álora heeft een levendig centrum dus keuze genoeg. Dan nog even naar de Mercadona voor de eerste boodschappen zodat we vanavond gewoon op onze berg kunnen blijven.
Weer blijkt dat David en ik een goed team zijn want na het uitpakken zitten we in no time aan tafel te eten op ons terras aan het zwembad. De eerste kurk mag nu ook knallen want we hebben hier zoveel zin in!
Uiteindelijk krijgen we in de loop van de week alles voor elkaar en geraakt de papierhandel beter dan verwacht in orde.
Gelukkig ligt Álora heel centraal in Andalusië en kunnen we ook genieten.
Een bezoek aan de bank in Marbella kan je perfect combineren met een late lunch op het strand. Afspreken met onze gestor kan gewoon op een terrasje.
NIet te geloven, binnen 2 weken zijn we hier definitief en we hebben heel veel zin om onze B&B met onze gasten te delen!
Het aftellen kan beginnen, het onvermijdelijke afscheid in België komt eraan en de emoties die daarbij horen zullen heftig zijn maar we zijn er zeker van dat onze familie -en vriendenbanden sterk genoeg zullen zijn om de 2200 km te overbruggen!
Gemis gaat er sowieso zijn maar B&B Rincón del Mundo geeft ons de kracht om te geloven in een mooie toekomst in Spanje. Mijn kinderen en kleinkind, onze ouders, broers, zussen en vrienden zullen altijd een plekje onder de zon hebben waar ze meer dan welkom zijn.
Nu nog 2 weken de handen uit de mouwen in België en we kunnen eraan beginnen!

“The secret of change is to focus all your energy not on fighting the old,
but on building the new”