De voorbereiding

Na ons definitief besluit volgt natuurlijk de voorbereiding. En niettegenstaande dat we een bestaand en goed concept hebben overgenomen, willen we toch onze eigen sfeer rond de B&B creëeren en onze eigen ideeën naar voor brengen.

Dat begint met onze eigen teksten te maken om op onze website te zetten, een eigen systeem om de boekingen te organiseren, website opmaken en indelen, enz. Daarna ook een FB en Instagram pagina maken en partners aanschrijven om onze B&B mee te promoten, partners zoeken om het verblijf van onze gasten zo aangenaam mogelijk te maken zoals bv. voor auto -en fietsverhuur, tickets voor allerhande actviteiten, enz.
Dat was een behoorlijke hap werk waar we vele uren, dagen en weken mee bezig zijn geweest!

Van zodra dit alles enige vorm had die voor publicatie vatbaar was en dus effectief gelanceerd kon worden, zijn we aan de volgende fase van de voorbereiding begonnen, nl de benodigde partners vinden voor de boekhouding, verzekeringen, bank en juridische zaken. Hiervoor zijn we dan midden november 2019 opnieuw afgereisd naar Málaga en we zijn daar dmv enkele afspraken de nodige informatie bekomen om hiermee van start te kunnen gaan.

Het belangrijkste dat we eerst nodig hadden om met alles verder te kunnen, was onze NIE nummer. Het Spaanse NIE nummer of ‘Número de Identificación de Extranjero’ is het Spaanse identificatienummer voor buitenlanders. Hiermee kunnen we onze bankrekening openen, zaak oprichten, verzekeringen afsluiten, contracten ondertekenen enz…
Maar na enkele verwoede pogingen bij het politiekantoor in Málaga bleek al snel dat dat niet zo eenvoudig ging worden. De wachtrijen zijn werkelijk enorm lang door de op komst zijnde Brexit waarbij talloze Engelsen in de wacht staan voor een NIE nummer. Dat hebben we dus deze reis niet meer voor mekaar gekregen. Ondertussen hebben we tussendoor wel nog even kunnen genieten van Málaga waar we zelfs nu in november in t-shirt op een terrasje aan de haven van het zonnetje konden genieten.
Ook een bezoekje aan Álora gebracht waar we nog eens door het dorp wandelden, tapas zijn gaan eten, nieuwe winkeltjes hebben ontdekt en even tijd konden doorbrengen in ‘onze B&B’ die alle laatste twijfels weg namen of we wel de juiste beslissing hadden genomen.
We hebben er echt héél veel zin in ! 
En nu we toch in de buurt waren, nog een bezoekje aan Antequera gebracht en als afsluiter een avondwandeling door het levendige Málaga … wat een mooie dag! 😊

We hebben de nodige contacten en afspraken gemaakt om met alle benodigde legale zaken verder te kunnen in februari 2020, twee weken voordat we effectief verhuizen naar Álora.
Voor onze NIE nummer hebben we bij thuiskomst contact opgenomen met het Spaans Consulaat in Brussel, waar we een afspraak hebben kunnen bemachtigen op 10 januari 2020. Dus dat zou nu toch nog tijdig in orde komen voordat we midden februari weer afreizen om alle contracten in orde te brengen alsook de legaal vereiste zaken.

Nu kunnen we verder werken aan onze ideëen voor de inrichting, menu’s en meer specifieke zaken die we zeker nodig zouden hebben om onze gasten van een schitterend verblijf te verzekeren.

Ondertussen moeten we ook voor boekingen zorgen en maken we via verschillende kanalen zoveel mogelijk reclame want het zal heel snel april zijn! Nog welgeteld 8 weken voordat we aan onze verhuis beginnen, het wordt stilaan echt spannend!

Drukke tijden dus maar we weten waarvoor we het doen en ons enige doel is een resultaat afleveren waar onze klanten heel tevreden mee zijn en nadien kunnen terugkijken op een schitterende vakantie!

Feliz año nuevo y hasta luego! 😊