Onze eerste kennismaking met B&B Rincón del Mundo

We kenden Burriana Beach in Nerja goed van verschillende leuke strandvakanties die we daar hadden en besloten in september 2019 om nog maar eens 10 dagen naar ons favoriete stekje te gaan.

Deze keer hadden we wel een missie. Het doel was om de wijde omgeving van Málaga te verkennen, op zoek naar een leuk huisje met ruimte voor een B&B waar we dan op een dag naartoe zouden kunnen verhuizen. We zouden welverdiende rust afwisselen met prospectie, van het ene dorpje langs de kust naar het andere, maar ook richting het binnenland waar wondermooie dorpjes tegen de bergwanden stralen in de zon.

Zo gezegd, zo gedaan en na enkele dagen rust op het strand begon de zoektocht. Verschillende dagen en vele kilometers later, krijgen we een afspraak te pakken bij een mooie B&B in Álora, waar we na ontvangst van de vriendelijke gastvrouw Silvie werkelijk van de ene verbazing in de andere zijn gevallen. Ongelofelijk prachtig, zowel de B&B als de omgeving en het dorpje Álora zelf. We gingen die avond weer terug naar Nerja, allebei enorm onder de indruk van wat we hadden gezien en ervaren. We konden er ook niet meer over zwijgen, er was zo’n geweldige klik met B&B Rincón del Mundo! We kregen hier echt een onwaarschijnlijk mooie kans want Silvie en Lars van B&B Rincón del Mundo hadden net een andere locatie gekocht en zochten dus op korte termijn betrouwbare overnemers voor hun B&B die de voorbije jaren een heel goede naam had opgebouwd.

We waren zodanig uit onze sokken geblazen, dat we een nieuwe checklist met vragen hebben opgesteld om opnieuw een afspraak te maken en te kijken of we werkelijk elk puntje konden aftikken en dat waren er héél veel!

En ja hoor, met vlag en wimpel werd elke vraag positief ingevuld en alle twijfel volledig teniet gedaan; B&B Rincón del Mundo leek wel voorbestemd voor ons!

De weken erna waren het ergste. Want dan ging het tussen ons over niets anders meer en is het zoeken naar antwoorden over allerlei zaken die met deze emigratie te maken hebben, de negatieve zaken tegen de positieve naast elkaar leggen, wakker liggen om het te doen of niet en ook het financiële plaatje kunnen laten kloppen. Van zodra dat rond was, was er geen houden meer aan en hebben we besloten om de goede naam van B&B Rincón del Mundo verder te zetten en onze toekomst hier verder op te bouwen.
 
En we hebben er véél zin in, kom gerust eens logeren om mee te genieten van wat wij, de Zonnevallei en Andalusië u te bieden hebben!


Katja & David.